Kálvin János Református Idősek Otthona | A bekerülés feltételei
2846
page-template-default,page,page-id-2846,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed

A bekerülés feltételei

 

Idősek Otthona

Az idősek otthonába

  • meghatározott gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy,
  • a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, megfelelő gondozási szükséglettel rendelkező személy is ellátható, ha ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható,
  • az ellátásra jogosult személlyel az ellátás igénylésekor legalább egy éve együtt élő házastársa, élettársa, testvére és fogyatékos közeli hozzátartozója gondozási szükséglet hiányában is felvehető.

Az ellátás iránti igény szóban és írásban is kezdeményezheti a jelentkező vagy törvényes képviselője. A kérelem benyújtásakor kitöltésre kerül a 9/1999. sz. SZCSM rendelet 1. sz. melléklete szerinti kérelem és adatlap.

Az előgondozás során az Otthon vizsgálja a jelentkező gondozási szükségletét. Amennyiben ez eléri a jogszabályban előírtakat, szabad férőhely esetén sor kerülhet a beköltözésre. Ha nincs üres férőhely, a jelentkezők várólistára kerülnek, és amint lehetőség van az elhelyezésre, értesítjük őket.

Időskorúak Gondozóháza

Az Időskorúak Gondozóházába

  • azok az időskorúak,
  • valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek

vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni.
Az ellátás egy évig vehető igénybe, ami az intézményi orvos szakvéleményének figyelembevételével még egy évvel meghosszabbítható.

Az ellátás iránti igény szóban és írásban is kezdeményezhető a jelentkező vagy törvényes képviselője által. A kérelem benyújtásakor kitöltésre kerül a 9/1999. sz. SZCSM rendelet 1. sz. melléklete szerinti kérelem és adatlap.

Szabad férőhely esetén sor kerülhet a beköltözésre. Ha nincs üres férőhely, a jelentkezők várólistára kerülnek, és amint lehetőség van az elhelyezésre, értesítjük őket.

Elhelyezési lehetőségek

1. Apartmanban

30, illetve – házaspárok részére – 40 m2-es apartmanokban biztosítjuk a beköltöző(k)nek a kizárólagos használatot. Az ilyen típusú lakószobákban lehetőség van saját bútorok behozására. Az apartmanok a szobán kívül tartalmaznak előszobát, fürdőszobát, beépített teakonyhát és erkélyt vagy teraszt.

2. Két, vagy három ágyas lakószobában

A lakrészek bútorozottak, tartalmaznak külön fürdőszobát, teakonyhát, illetve erkélyt, vagy teraszt.
Saját bútorok behozatalára nincs lehetőség.

3. Három, vagy négy ágyas betegszobában

Külön férfi és női betegszobáinkban folyamatos ápolói felügyeletet, és ápolást, gondozást biztosítunk.

Felvételi kérelem és adatlap

Tájékoztató a kérelem benyújtásáról és a beköltözésről (tartós)

Tájékoztató a kérelem benyújtásáról és a beköltözésről (átmeneti)

Házirend