Kálvin János Református Idősek Otthona | Intézményünkről
2708
page-template-default,page,page-id-2708,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed

Intézményünkről

 

A Kálvin János Református Idősek Otthona 2004-ben kezdte meg működését. Az otthon teljes körű ellátást biztosít: szakosított ellátás keretein belül idősek tartós bentlakásos, illetve átmeneti elhelyezését nyújtja. Ellátási területünk az egész országra kiterjed, bár ellátottaink többsége Budapestről érkezik otthonunkba.

Az épületek akadálymentesítettek, kerekesszékkel is jól megközelíthetőek, a közlekedést lift segíti.

Az „A” épületben közös konyhák, irodák, közösségi helyiségek és 1 szobás lakrészek találhatóak, melyeknek nagysága 30 m2. A „B” épületben másfél szobás, 40 m2-es lakrészek vannak. Mindegyikhez külön fürdőszoba, teakonyha, illetve erkély vagy terasz tartozik. Az apartmanok mellett két- és három ágyas lakószobák, valamint az ápolást, gondozást igénylő,vagy demens lakók részére három és négyágyas betegszobák állnak rendelkezésre.

Otthonunkban található egy templom is, ahol istentiszteleteket, áhítatokat, imaórákat, kulturális programokat tartunk.

A háznak különlegessége a télikert, mely növényeivel és a teraszáról megtekinthető kilátással felüdítően hat testre és lélekre egyaránt. A könyvtár pedig a szabadidő kulturált eltöltésében segít.

Teljes körű ellátást nyújtunk, melynek része a napi háromszori étkezés, az egészségügyi ellátás biztosítása, a szakellátáshoz való hozzájutás segítése.

Házi telefonrendszer segíti a mozgásukban korlátozott lakók kapcsolattartását, illetve a házban élők és dolgozók között az információ áramlását.

Kiépítésre került egy karórás jelzőrendszer is, mely rosszullét esetén azonnali riasztást tud kezdeményezni a nővérek felé.

A szabadidő hasznos és kulturált eltöltésének biztosítása érdekében változatos programokat szervezünk.

A szabad vallásgyakorlás valamennyi lakó számára biztosított, egyéni és csoportos formában egyaránt.

Alapítás éve: 2004
Férőhelyek száma: 100 fő
Fenntartó: Magyarországi Református Egyház Diakóniai Iroda

Intézményvezető

Csikó Katalin

  • Telefonszám: 06 1 391 9140
  • E-mail cím: kalvinotthon @ diakonia.hu

Mind én, mind az Otthon munkatársai azon fáradozunk, hogy olyan környezetet teremtsünk a lakóink számára, melyben idős korukat élhető módon szeretetben és békességben tudják eltölteni. Fontos célunk, hogy biztosítsuk az aktív időskor lehetőségét. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lakók változatos programokon vehessenek részt. Emellett lakóink egyéni szükségletei szerint látjuk el az ápolási-, gondozási feladatokat.